“Nog één laatste keer, met alles erop en eraan!”

Aaltense band CYNBEL geeft eindshow in de Hofnar"

 

Op zaterdag 11 april 2020 zal de Aaltense band CYNBEL zijn allerlaatste show geven. Timon Hoitink, Wolter Jetten en Ricardo Te Kolste speelden sinds 2008 al samen, maar besloten in 2014 het professioneel aan te pakken en onder de naam CYNBEL een échte band te beginnen. In de jaren die volgden speelden ze meer dan honderd shows door heel Nederland, waaronder de aftershows van Nederlands grootste rockband Kensington en de Britse rockers Stereophonics én het voorprogramma van niemand minder dan de Golden Earring. Als kers op de taart speelde de band een eigen show in Paradiso Amsterdam.

 

In 2008 was daar de eerste jamsessie, toen nog op de zolder van de ouderlijke woning van Timon Hoitink, zanger en drummer van de band. Ging het toen nog om covers doornemen, al snel wilde de band eigen repertoire schrijven. Waar de band begon onder de naam Hadrian’s Wall, kwam in 2014 de naam CYNBEL. Het begin van de professionele start van de band.

 

Vanaf dat moment ging het snel. In 2015 vertrok de band naar de prachtige, bosrijke omgeving van de gerenommeerde Wisseloord Studio’s in Hilversum, waar The Rolling Stones, The Police, U2 en vele anderen hun muziek hadden opgenomen. Daar werkten de drie heren aan de debuut-EP Unspoken Tales, die al meer dan 100.000 streams telt.

 

De band speelde al snel door heel Nederland met het grootste, rondreizende festival van Nederland, Popronde, waar ze tussendoor ook nog optredens verzorgden op 3FM, Radio 1, maar ook de aftershow van Kensington bij de Ziggo Dome. Nu, vele festivals, poppodia en bruine kroegjes verder, houdt de band er binnenkort definitief mee op. Maar niet voordat ze nog een laatste show hebben gegeven op de plek waar ze jarenlang repeteerden: de Hofnar in Aalten.

 

Voordat de band ermee stopt, geeft de band een speciale eindshow in thuishaven Aalten. “Nog één laatste keer, met alles erop en eraan”, aldus de band.

 

Op vrijdag 11 april zal de band niet alleen eigen repertoire spelen, maar ook, zoals ze begonnen, liedjes van hun muzikale helden spelen in de vorm van een U2 en een The Killers tribute, om zo een avondvullend programma te verzorgen.

 

Toegang

Toegang is gratis na inschrijving. Onder de eerste 100 inschrijvingen verloot CYNBEL 50 CD’s van het debuut Unspoken Tales, met een speciaal CYNBEL tasje... snel registreren dus!

 

 

 

Tijden

20:00 uur: Deur open

20:30 - 21:00 uur: The Killers tribute

21:30 - 22:00 uur: U2 tribute

22:30 - 00:00 uur: CYNBEL

00:00 - 02:00 uur: DJ-set

Eindshow Cynbel!
(Gratis entree, wel even hier registreren).

ZAT 11 APRIL

EINDSHOW

CYNBEL

© 2020 Hofnar Aalten